Астарта отримала «золото» Європейського банку реконструкції та розвитку у категорії «Стійкість до зміни клімату» за діяльність, пов’язану з досягненням кліматичних цілей. Церемонія нагородження відбулася на заході зі сталого розвитку під час Щорічних зборів ЄБРР 14 травня в Єревані.

Нагороди ЄБРР у сфері сталого розвитку присуджуються щорічно у трьох номінаціях, а переможці у кожній з шести категорій отримують Золоту/Срібну/Бронзову нагороди. Вони присуджуються компаніям-партнерам, які прагнуть забезпечити сталий розвиток як ключовий пріоритет у своїй діяльності і демонструють видатні досягнення у сфері сталого управління серед проєктів, що фінансуються самим ЄБРР.

«Європейський банк реконструкції та розвитку – наш ціннісний партнер, який впродовж 15-річної співпраці фінансово підтримував наші ключові інвестиційні проєкти.  У 2023 році Астарта стала першою компанією в Україні, яка отримала кредит ЄБРР з інноваційною структурою змішаного фінансування, пов’язаного з досягненням кліматичних цілей, з врахуванням взятих нами зобов’язань по зменшенню викидів парникових газів компанії на 44% до 2030 року. Для цього ми затвердили стратегію декарбонізації, яка крім іншого передбачає масштабування практик регенеративного землеробства, підвищення енергоефективності виробництва, використання альтернативних джерел енергії. Це амбітний план і серйозний виклик, але ми бачимо, що це можливо і будемо робити все від нас залежне, щоб цього досягти. Ми щиро вдячні команді ЄБРР за таку високу відзнаку, адже вона показує, що наші кліматичні зусилля бачать, відзначають і підтримують, – зазначив Віктор Іванчик, засновник та СЕО Астарти.