Європейський інвестиційний банк надає АСТАРТІ кредит 50 мільйонів євро

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надає кредит у розмірі 50 мільйонів євро провідному українському агропромисловому виробнику – ТОВ фірма «Астарта-Київ».

Віце-президент ЄІБ Ласло Баранай, котрий відповідає за здійснення операцій з кредитування в Україні, заявив:  «Це перший проект ЄІБ в Україні щодо прямої підтримки розвитку приватного сектору. Кредит дасть змогу підвищити ефективність використання ресурсів агропромислового комплексу країни та сприятиме покращенню рівня її продовольчої безпеки. Він стимулюватиме економічне зростання України, її інтеграцію до міжнародних ринків та забезпечить розширені можливості з нарощування робочих місць, особливо, в сільських районах країни».

Генеральний директор і засновник ТОВ фірма «Астарта-Київ» Віктор Іванчик заявив: «Астарта орієнтована на високу операційну ефективність та довгострокову стратегію зростання. Наші інвестиції в промислові активи, інфраструктуру, біоенергетику та нарощування ефективності виробництва сприяють розвитку як бізнесу компанії, так і сільських районів, де здійснюється операційна діяльність. Наш бізнес є соціально відповідальним,  і ми вважаємо своїм обов'язком підтримувати місцеві громади, створювати нові робочі місця, сприяти розвитку інфраструктури і підвищенню добробуту населення. Ми віримо в глобальні конкурентні переваги агросектору України та прагнемо й надалі розвивати його високий потенціал».

Довідкова інформація:
ЄІБ реалізовує заходи з фінансування проектів в Україні на підставі мандату Ради ЄС та Європарламенту для країн Східного сусідства. Мандат надає змогу Банку кредитувати проекти, які становлять значний інтерес і для ЄС, і для його східних сусідів, у таких галузях, як розвиток приватного сектора, соціальної та економічної інфраструктури, зміни клімату.
Європейська комісія оголосила про комплексний пакет допомоги в розмірі 11 млрд євро в найближчі роки з метою підтримки України. Зі свого боку, ЄІБ внесе вагомий внесок у цей пакет, надаючи кредити протягом наступних трьох років до 3 млрд євро, у разі, якщо політичні та операційні умови будуть сприятливими. Банк зосередиться на енергетиці та на інвестиціях в інфраструктуру, а також на забезпеченні фінансування малих та середніх підприємств.
Особливого значення набувають заходи щодо стабілізації української економіки в умовах функціонування нового торговельного режиму з ЄС в контексті Угоди про асоціацію України з ЄС, підписану в червні 2014.